Omat tulotiedot tulorekisteristä

Omat tulotiedot tulorekisteristä
Omat tulotiedot tulorekisteristä

Tulorekisteri tiedottaa, että jokainen palkansaaja voi halutessaan katsoa tulorekisteristä omat ajantasaiset ansiotulotietonsa. Työnantajilla on velvollisuus ilmoittaa palkkatiedot tulorekisteriin viiden päivän sisällä palkkojen maksamisesta.

Tulotiedot voi halutessaan käydä tarkistamassa tulorekisteristä kirjautumalla tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun. Palveluun kirjaudutaan tulorekisteri.fi-sivustolta ja sinne tunnistaudutaan esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Palkansaaja voi tarkistaa tulorekisteristä myös sen, onko työnantaja hoitanut ilmoittamiseen liittyvät työnantajavelvoitteensa. Tällaista mahdollisuutta ei ole ennen tulorekisteriä ollut, vaan puutteet ovat käyneet ilmi esimerkiksi vasta seuraavana vuonna saapuvasta esitäytetystä veroilmoituksesta, työeläkeotteesta tai muun viranomaisasioinnin yhteydessä.

Työnantajat ovat ilmoittaneet vuoden 2019 alusta lähtien tiedot maksamistaan palkoista ja muista ansiotuloista tulorekisteriin. Tiedot maksetuista eläkkeistä ja etuuksista ilmoitetaan vuodesta 2021 lähtien, joten ne eivät vielä näy tulorekisteristä.

Lähde: Verotieto Oy