Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2022

Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2022
Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2022

Työmatkasta on tehtävä matkalasku

Työmatkasta on tehtävä aina matkalasku ja siihen on liitettävä mukaan kaikki työmatkaan liittyvät maksukuitit ja tositteet. Lisäkustannuksista, joita ei voida selventää kuittien avulla, on mahdollista kuitenkin saada työnantajalta verottomasti kulukorvauksia, mikäli korvausten perusteena käytetään Verohallinnon vahvistettuja korvausten määriä. Tällaisia lisäkuluja on esim. oman auton käyttö työmatkalla.

Kilometrikorvaukset 2022

Auto 0,46 €/km
Lisähenkilöt 0,03 €/km
Käyttöetuauto 0,10 €/km

Kotimaan päivärahat 2022

Yli 6 tuntia (osapäiväraha) 20,00 €
Yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 45,00 €

Palkansaajan ateriakorvaus

Jos päivärahaa ei makseta ja ruokailutauon aikana ei ole mahdollisuutta aterioida tavanomaisella ruokailupaikalla, ateriakorvaus on 11,25 euroa yhdestä ruokailusta ja 22,50 euroa kahdesta ruokailusta.

Palkansaajan yömatkaraha

Jos matkasta maksetaan päiväraha, matkavuorokaudesta 4 tuntia on kello 21.00 – 7.00 välisenä aikana ja ei ole muuta majoittumiskorvausta, yömatkaraha on 13,00 euroa.

Ulkomaan päivärahat 2022

Matkavuorokausi on 24 tuntia. Päivärahan enimmäismäärä määräytyy sen mukaan, missä matkavuorokausi päättyy. Jos matkavuorokausi päättyy laivalla tai lentokoneessa, määräytyy päiväraha sen maan tai alueen mukaan, josta laiva tai lentokone on viimeksi lähtenyt tai jonne se Suomesta lähdettäessä ensiksi saapuu.

Jos matka kestää vähintään 10 tuntia, tämä oikeuttaa yhteen ulkomaan päivärahaan.

Jos matkavuorokausi ylittyy Suomeen palattaessa 2 tunnilla, tämä oikeuttaa puoleen viimeksi päättyneeltä matkavuorokaudelta maksetusta päivärahasta. Jos matkavuorokausi ylittyy 10 tunnilla, tämä oikeuttaa koko päivärahaan.

Jos palkansaaja matkavuorokauden aikana saa kaksi ilmaista ateriaa, päivärahasta vähennetään puolet.

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 202- vero.fi