Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta
Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

Suojaudu yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

 

 

Henkilötietojen rekisteröinti

Voit tehdä maksuttoman rekisteröintikiellon Patentti- ja rekisterihallitukselle ja sinua ei merkitä PRH:n ylläpitämiin rekistereihin, kuten kaupparekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi. Kielto tulee voimaan, kun PRH on tallentanut lomakkeen käsittelyjärjestelmään. Tämän jälkeen tietojasi ei voida käyttää hyväksi ilman suostumustasi näihin rekistereihin.

Ohjeet löydät täältä.

Rekisteröintikielto ei kuitenkaan poista sinua PRH:lle aikaisemmin rekisteröidyistä rooleista. Voit tarkistaa Suomi.fi sivuilta oletko merkittynä kaupparekisterin rooleihin.

Sähköiset YTJ-ilmoitukset

Voit YTJ-palvelussa valita, että yrityksesi tekee ainoastaan sähköisesti kaikki ne ilmoitukset kaupparekisteriin ja Verohallinnolle, jotka voidaan ilmoittaa sähköisesti. Tällä varmistat, että ilmoituksen voi tehdä vain siihen oikeutettu henkilö. Y-lomakkeella ilmoitetaan jatkossakin ne paperiset ilmoitukset, joita ei voida ilmoittaa sähköisesti.

Ohje vain sähköisten ilmoitusten valitsemisesta.

Seuraa yrityksesi tietojen muutoksia

Saat automaattisesti tiedon yrityksesi tietojen muutoksista sähköpostiisi, jos yrityksesi sähköpostiosoite on ilmoitettu kaupparekisteriin. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sopimuksen PRH:n kanssa ja tilata maksuttoman muutostietojen seurannan kaupparekisteristä edustamastasi yrityksestä.

Lue lisää muutostietojen seuraamisesta.

Harhaanjohtavat puhelut

Kaupparekisteristä soitetaan sinulle vain silloin, jos tekemässäsi yrityksen ilmoituksessa on puutteita. PRH:n kaupparekisteristä ei tule milloinkaan markkinointipuheluita yrityksen tietojen päivityksestä vuosimaksua vastaan.

Miten toimia, jos epäilet huijausta tai kaappausta?

Jos epäilet, että yrityksesi nimissä on tehty luvatta ilmoitus, niin ole viipymättä yhteydessä kaupparekisterin neuvontaan. Rikosilmoituksen saat tehtyä tarvittaessa täältä poliisi.fi sivuston kautta.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löydät lisää valelaskuista ja muista huijaustavoista.